De Ademboom


Een boom staat stevig in de grond. De wortels zorgen voor draagkracht, veerkracht en stabiliteit. Als kindercoach werk ik met jou aan stevigheid: met beide benen op de grond staan en vertrouwen voelen, net als een boom. Zodat je aan het einde van het traject voldoende veerkracht en draagkracht hebt om weer op eigen benen te staan en zonder mijn hulp verder te kunnen.

 

De kruin van een boom gaat hoog de lucht in, is vrij en beweegt mee met de wind. Doordat je steviger leert staan, voel je je vrijer om de keuzes te maken die je graag wilt. Je leert omgaan met je emoties en durft je verhaal aan iemand te vertellen. Als er ruimte is om je emoties te uiten, komt de persoon die jij bent naar buiten. Je leert om mee te veren met de dingen die je meemaakt in je leven, net als de kruin van de boom meebeweegt met de wind.

 

Adem is voor mij heel belangrijk. Adem brengt rust en adem geeft kracht. De adem heb je altijd bij je en kun je dus op elk moment, waar je ook maar bent, inzetten. Door mijn jarenlange ervaring met de ademhaling als musicus en docent, gebruik ik de technieken voor de ontspannen buikademhaling in mijn praktijk voor kindercoaching. Deze ademhaling helpt je om stevig te staan als een boom en tegelijkertijd aandacht te hebben voor wat er binnen in jou leeft aan gevoelens.


Over Mij


Mijn naam is Corina Liefers. Sinds 2012 woon ik met mijn man in Borne. Ik ben moeder van een prachtige dochter en zoon en door hen mag ik elke dag opnieuw ervaren hoe het is om ouder te zijn en kinderen op te voeden. Dat is geen rechte lijn en gaat met pieken en dalen. Tijdens het opvoeden komen er hobbels op je pad en besef je misschien wel dat het leven met kinderen soms anders verloopt dan je je van tevoren had voorgesteld. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om als ouder gehoord te worden in de uitdagingen waar je tegenaan loopt. Kinderen hebben vaak ook behoefte aan iemand die alle aandacht voor hen heeft, naar hen luistert en inzicht geeft in de keuzes die ze hebben.

Daaruit ontsprong de wens om kinderen en hun ouders te gaan begeleiden. In 2020 heb ik de HBO-opleiding Kindercoach succesvol afgerond bij Sonnevelt. Daarnaast heb ik mij verdiept in Boosheid bij kinderen, Angst en faalanst via Centrum Tea Adema. Een mooi aspect van het werken als kindercoach vind ik de uitdaging om in de coachsessies mijn werkwijze op het kind af te stemmen. Het ene kind is graag creatief bezig, terwijl het andere kind meer van zichzelf laat zien bij actief spel in de buitenlucht.

 

Door mijn jarenlange ervaring als musicus en docent, kan ik de ademhaling inzetten als belangrijk instrument. De adem heb je altijd bij je. Hoe mooi zou het zijn als je als kind al leert om je adem op een goede manier te gebruiken? Bijvoorbeeld als je bang bent, als er veel op je af komt, als je een toets of examen moet maken, als je prikkelgevoelig bent of als je tot rust wilt komen? Voor ouders kan de ademhaling helpen om rustig te blijven in stressvolle situaties thuis.

 

Tijdens de coaching werken kinderen aan de balans tussen voelen, denken en doen. Op die manier leren kinderen veel over zichzelf, maar ook over anderen. Het is prachtig om te zien wanneer een kind hierbij zelf tot ontwikkeling komt en stappen gaat zetten. Dat ervaar ik zowel tijdens het coachen als thuis bij onze eigen kinderen. Dan ontstaat er zelfbewustzijn en groei en krijgt een kind de kans om weer op te bloeien.